Treball de Màster / Trabajo de Master

Treball de Màster /Trabajo de Master

Què és?

Es tracta d’un treball inèdit i personal de l’alumne, sota la tutela i direcció d’un professor. El director supervisarà el treball i proporcionarà els mitjans i instal·lacions adequades, així com l’assessorament que requereixi l’alumne. Els treballs es desenvoluparan en les instal·lacions de les unitats docents i de recerca on els professors del màster desenvolupen la seva activitat hospitalària i/o universitària, per tant no serà necessari que els alumnes trobin un lloc o un equip on realitzar el treball. 

Durant el primer trimestre, els dies 13 i 14 d’octubre, es dedicaran unes sessions per exposar les propostes de treball de màster, relacionats amb les línies de recerca pròpia dels professors del màster o també d’altres investigadors no professors.

Els alumnes faran una preselecció d’acord a les seves preferències. L’adjudicació dels treballs es farà d’acord a la selecció dels alumnes i seguint l’ordre que  estableixi la seva nota mitja d’expedient acadèmic. 

Si hi ha alumnes que tinguin una vinculació prèvia amb un grup de recerca, podran ser proposats directament pel director del treball.

Tanmateix, els alumnes podran proposar un treball de recerca i un lloc per desenvolupar-lo diferent dels indicats pel màster. Les raons per a aquesta opció hauran d’estar justificades, per exemple, ser el lloc escollit per realitzar la tesi doctoral. En qualsevol cas haurà de ser valorat i autoritzat per la comissió coordinadora del màster.

Els treballs de recerca s’iniciaran al final del primer trimestre o principis del segon trimestre i han d’haver finalitzat en la darrera part del tercer trimestre per a ser defensats durant la segona  quinzena de juny. La defensa serà oral davant d’un tribunal de tres professors anomenat pel comitè de direcció del màster.

L’horari i la dedicació de l’alumne al treball de recerca els ha de marcar el director del projecte.



Un professor del màster actuarà com a tutor dels alumnes al llarg del treball de màster, per aspectes no tècnics del treball i com a referent per resoldre questions que es puguin presentar.  



¿Qué es?

Se trata de un trabajo inédito y personal del alumno, bajo la tutela y dirección de un profesor. El director supervisará el trabajo y proporcionará los medios e instalaciones adecuados, así como la asesoría que requiere el alumno. Los trabajos se desarrollarán en las instalaciones de las unidades docentes y de investigación donde los profesores del master desarrollan su actividad hospitalaria y/o universitaria, por lo que no será necesario que los alumnos busquen un lugar o equipo donde realizar el trabajo. 
Durante el primer trimestre, los días 13 y 14 de octubre, se dedicarán unas sesiones para exponer las propuestas de trabajo de master, relacionadas con las líneas de investigación propias de los profesores del master o también de otros investigadores no profesores.
Los alumnos harán una preselección de acuerdo a sus preferencias. La adjudicación de los trabajos se hará de acuerdo a esta selección y siguiendo el orden que establezca su nota media de expediente académico. 
Los alumnos que tengan una vinculación previa con un grupo de investigación podrán ser propuestos directamente por el director del trabajo.
 Así mismo, los alumnos podrán proponer un trabajo de investigación y un lugar para desarrollarlo, diferentes a los indicados por el master. Las razones para esta opción deberán justificarse, como por ejemplo ser el lugar elegido para realizar la tesis doctoral. En cualquier caso será valorado  y autorizado por la comisión coordinadora del master. 
Los trabajos de investigación se iniciarán al final del tercer trimestres o a principios del segundo y deberán finalizar antes de acabar el tercer trimestre para ser defendidos durante la segunda quincena de junio. La defensa será oral ante un tribunal de tres profesores nombrados por el comité de dirección del master. 
El horario y la dedicación del alumno al trabajo de investigación los marcará el director del proyecto.
Un profesor del master actuará como tutor de los alumnos a lo largo del trabajo de master, para aspectos no técnicos del trabajo y como referente para resolver cuestiones que puedan  presentarse. 

Normes generals del treball de màster

Hi ha unes normes comunes a tots els Màster Universitaris vinculats al programa de doctorat Medicina Traslacional, que ha de reunir la memòria del treball de recerca. Són les següents:
Haurà de constar dels següents apartats:
1. Portada (1 ª pàgina): ha de constar el títol del treball de recerca, nom complet de l’alumne, filiació (departament, institució o centre de recerca on es realitza el projecte) i nom del tutor / director.
2. Resum del treball (2 ª pàgina): tindrà una extensió màxima de 250-300 paraules. Aquest resum ha de ser estructurat i ha d’incloure: antecedents del tema, hipòtesi, objectius, metodologia utilitzada, resultats i conclusions.
3. Introducció: correspon als antecedents del tema amb la seva bibliografia actualitzada (nominal o numerada), extensió recomanada entre 1 i 3 pàgines.
4. Hipòtesi de treball i objectius: dos apartats han de ser concisos i reflectir la investigació que es desenvoluparà (extensió màxima d’una pàgina)
5. Metodologia: haurà de ser detallada i completa. Es recomana especificar el tipus d’estudi, grandària de la mostra, dissenys experimentals, models "in vivo" o "in vitro", si escau, recollida de les dades i tractament estadístic dels resultats (extensió recomanada màxima de 5 pàgines).
6. Aspectes ètics: han de constar, incloent el document d’aprovació del comitè d’ètica corresponent / extensió màxima 1 pàgina).
7. Pla de treball: explicar la tasca directa que ha realitzat l’alumne (extensió màxima 1 pàgina)
8. Resultats: s’han de descriure els resultats, incorporant les taules i figures que es considerin necessàries (extensió màxima recomanada de 10 pàgines).
9. Discussió: es comentarà la importància de les troballes, i com els resultats s’emmarquen en relació amb la bibliografia existent de la temàtica estudiada (extensió màxima de 5 pàgines).
10. Conclusions: s’enumeraran les conclusions del treball de recerca (extensió màxima 1 pàgina).
11. Bibliografiahaurà de ser actualitzada i enfocada a les dades relacionades amb el projecte presentatEs recomana evitar les citacions extenses o no esmentades en el projecteHaurà de seguir la normativa de citació de Vancouver (index medicusamb un mínim de 20 cites bibliogràfiques.
12. Beneficis de la investigació, aplicabilitat i validesa: s’esmentaran els possibles beneficis, aplicabilitat i validesa interna i externa de la recerca (extensió màxima 1 pàgina).
El treball de recerca es pot presentar en els idiomes català, castellà o anglès.
En el supòsit que durant el curs l’alumne hagi publicat un treball original sobre el projecte, encara que estigui en premsa, en una revista indexada i com a primer o segon autor, aquest treball es considerarà com equivalent a la memòria del projecte.
Un mateix treball d’investigació, atès que té un caràcter individual, només podrà ser presentat per un alumne.
Es presentarà la memòria del treball de recerca durant la primera quinzena del mes de juny amb el vistiplau del tutor / director. La comissió de coordinació del màster valorarà la memòria presentada i podrà sol · licitar valoracions i aclariments a tercers o al propi estudiant i el seu tutor / director. Él màster programarà una defensa pública del treball de recerca, on tots els alumnes presentaran els seus treball en presència de la resta dels alumnes del curs, companys del grup de recerca i dels directors i professors del màster que vulguin assistir.

Normas generales del trabajo  de master

Hay unas normas comunes a todos los Master Universitarios vinculados al programa de doctorado Medicina Traslacional, que debe reunir la memoria del trabajo de master. Son las siguientes: 
1. Portada (1ª página): ha de constar el título del trabajo de investigación, nombre completo del alumno, filiación (departamento, institución o centro de investigación donde se realiza el proyecto) y nombre del tutor/director
2. Resumen del trabajo (2ª página): tendrá una extensión máxima de 250-300 palabras. Este resumen será estructurado y deberá incluir antecedentes del tema, hipótesis, objetivos, metodología usada, resultados y conclusiones.
3.Introducción: antecedentes del tema con bibliografía actualizada (nominal o numerada), extensión recomendada entre 1 y 3 páginas.
4. Hipótesis de trabajo y objetivos: dos apartados que han de ser concisos y reflejar la investigación que se desarrollará (extensión máxima una página) 
5. Metodología: deberá ser detallada y completa. Se recomienda especificar el tipo de estudio, tamaño de la muestra, diseños experimentales, modelos "in vivo" o "in vitro", si procede, recolección de datos y tratamiento estadístico de los resultados (extensión recomendada máxima de 5 páginas) 
6. Aspectos éticos: deben constar, incluyendo el documento de aprobación del comité de ética correspondiente. Extensión máxima de 1 página. 
7. Plan de trabajo: explicar las tareas directas que ha realizado el alumno (extensión máxima una página)
8. Resultados: deben describirse los resultados incorporando las tablas y figuras que se consideren necesarias (extensión máxima recomendada de 10 páginas)
9. Discusión: se comentará la importancia de los hallazgos y como los resultados se enmarcan en relación a la bibliografía existente de la temática estudiada (extensión máxima de 5 páginas) 
10. Conclusiones: se enumerarán las conclusiones del trabajo de investigación (extensión máxima 1 página)
11. Bibliografía: será actualizada y enfocada a los datos relacionados con el proyecto presentado. Se recomienda evitar citaciones extensas o no mencionadas en el pryecto. Deberá seguir la normativa de citación de Vancouver (index medicus) con un mínimo de 20 citas bibliográficas
12. Beneficios de la investigación, aplicabilidad y validez: se mencionarán los posibles beneficios, aplicabilidad y validez interna y externa de la investigación (extensión máxima 1 página) 
El trabajo de investigación puede presentarse en los idiomas catalán, español o inglés. En el supuesto que durante el curso el alumno haya publicado un trabajo original sobre el proyecto, este trabajo se considerará como equivalente a la memoria del proyecto, siempre que se trate de una revista indexada y el alumno sea primer o segundo firmante. Será válido si está publicado o aceptado. 
Un mismo trabajo de investigación, dado que tiene un carácter individual, sólo podrá ser presentado por un alumno. 
La memoria del trabajo de investigación se entregará durante la primera quincena del mes de junio, con el visto bueno del tutor/director. La comisión de coordinación del master valorará la memoria presentada, pudiendo solicitar valoraciones o aclaraciones a terceros, al propio estudiante o a su tutor/director. El master programará una defensa pública del trabajo de investigación, donde todos los alumnos presentaran sus trabajos en presencia del los restantes alumnos del curso, del grupo de investigación, directores y profesores del curso que deseen asistir.


Com s'avalua el treball de màster? / ¿Como se evalúa el trabajo de master?

L'avaluació te tres parts:
Memòria del treball: redactada d'acord a les normes anteriors. L'avalua el tribunal de màster. Pot suposar fins a 50 de 100 punts possibles  de la nota final del treball.
Nota del tutor director: avaluant l'execució del treball, dedicació, actitut i resultats. Pot suposar fins a  20 de 100 punts possibles de la nota final del treball.
Defensa oral del treball: presentació i defensa davant del tribunal. L'avalua el tribunal. La presentació en anglés es valorará positivament i podrà incrementar la puntuació a criteri del tribunal. Pots suposar fins a 30 punts de 100 possibles de la nota final del treball de màster.

La evaluación consta de tres partes:

Memoria del trabajo: redactada de acuerdo a las normas anteriores. La evalúa el tribunal de master. Puede suponer hasta un máximo de 50 de 100 puntos posibles de la nota final del trabajo.
Nota del tutor / director: evaluando la ejecución del trabajo, dedicación, actitud y resultados. Puede suponer hasta un máximo de 20 de 100 puntos posibles de la nota final del trabajo.
Defensa oral del trabajo: presentación y defensa ante el tribunal. La presentación en inglés se valorará positivamente y podrá incrementar la puntuación a criterio del tribunal. La evalúa el tribunal. Puede suponer hasta un máximo de 30 de 100 puntos posibles de la nota final del trabajo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada