diumenge, 12 de juliol del 2015

Que ofereix el màster de Microbiologia Clínica? / ¿Qué ofrece el master de Microbiología Clínica?

El màster de Microbiologia Clínica ofereix 60 crèdits distribuits en:


  • 21 crèdits comuns a les altres 6 especialitats dins del Màster de Recerca Clínica, repartits en 18 crèdits metodològics i 3 crèdits de bioètica aplicada a la recerca clinica.
  • 21 crèdits especifics de microbiologia, repartits en 7 assignatures de 3 crèdits cadascuna. Els continguts són de diferents aspectes de la recerca en microbiologia clínica en els que els professors participants son experts reconeguts. Els següents són alguns exemples: descripció i mecanismes de les diferents metodologies usades en microbiologia clínica; mecanismes d'acció dels antimicrobians, estrategies del seu us i prioritats de la recerca; investigació i prevenció de brots i infeccions per microorganismes multirresistents; microbiologia de les infeccions en immunodeprimits; microbiologia de les infeccions per micobacteris; aspectes microbiològics de les malalties parasitaries; aspectes de la vigilància microbiològica de les malalties infeccioses; mecanismes de virulència i de patogenicitat dels microorganismes; etc.
  •  18 crèdits de treball experimental, desenvolupat per l'alumne en el si de grups de recerca relacionats amb els professors del màster. El treball tracta de respondre experimentalment a una pregunta de recerca i és responsabilitat de l'alumne la seva execució, sempre amb la tutorització d'un director del treball, que orientarà a l'alumne en la seva realització. Possem molt èmfasi en la qualitat del treball i per aquest motiu el màster només accepta el nombre d'alumnes als que es pot garantir un treball de recerca de qualitat. Pel propers curs 2015-16, un màxim de 20 alumnes.
  • Idiomes del màster: Català i castellà, depenent dels professors. Si hi ha alumnes de fora de Catalunya es farà en castellà.



El master de Microbiología Clínica ofrece 60 créditos distribuidos en:

  • 21 créditos comunes a las otras 6 especialidades del Master de Investigación Clínica, repartidos en 18 créditos metodológicos y 3 créditos de bioética aplicada a la investigación clínica.
  • 21 créditos específicos de microbiología, repartidos en 7 asignaturas de 3 créditos cada una. Los contenidos son de diferentes aspectos de la investigación en microbiología clínica; mecanismos de acción de los antimicrobianos, estrategias de su uso y prioridades de la investigación y prevención de brotes e infecciones por microorganismos multirresistentes; microbiología de las infecciones en inmunodeprimidos; microbiología de las infecciones por micobacterias; aspectos microbiológicos de las enfermedades parasitarias; aspectos de la vigilancia microbiológica de las enfermedades infecciosas; mecanismos de virulencia y de patogenicidad de los microorganismos; etc.
  • 18 créditos de trabajo experimental desarrollado por el alumno en el seno de grupos de investigación relacionados con el profesorado del master. El trabajo trata de responder experimentalmente a una pregunta de investigación y es responsabilidad del alumno su ejecución, siempre con la tutoría del director del trabajo, que orientará al alumno en su realización. Ponemos mucho énfasis en la calidad del trabajo y por este motivo el master únicamente acepta un número de alumnos a los que se pueda garantizar un trabajo de investigación de calidad. Para el próximo curso 2015-16  un máximo de 20 alumnos.
  • Idiomas del master: Catalán y castellano, dependiendo de los profesores. Si hubiera alumnos de fuera de Catalunya las clases se realizarían en castellano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada